[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Enerji, dikkatin odaklandığı yere doğru akar. Aktığı yeri besler, büyütür, geliştirir. Sizin enerjiniz şuan nereye akıyor?dikkatiniz tam olarak nerede? hangi konuda,  kimde ?

3-5 yaşlarındaki bir çocuk için odak nokta oyundur. Her türlü oynamak, her yerde ve zamanda oynamak, farklı kişilerle veya aynı kişilerle ama sürekli oynamak en önemli iştir. Enerjilerini buraya akıtırlar ve dur durak bilmezler çünkü çok mutlu ve keyiflidirler.

Üniversite sınavına hazırlanan gençlerin odağı genellikle derslerinde, ev-okul-sınav üçgeniyle birlikte, sınav sistemi, üniversitelerin taban puanları ile gelecek beklentileri ve kaygılarından oluşur. Bu durumdan pek mutlu olduklarını söyleyemeyiz ancak bir geçiş dönemidir bu. Bir sayfa kapanacak, yeni bir sayfa açılacaktır. Her biri kendi tiyatrolarını oynamakta ve üstlenmek istedikleri role hazırlanmaktadırlar. Hedefini net bir şekilde ortaya koyabilenler daha hızlı ve motive yol alırken yeni yaşamlarına başlama heyecanıyla enerjilerini güçlü bir şekilde akıtırlar.

Yeni evlenmiş çiftin odağı ilişkileri üzerindedir. Aşk, sadakat, güven, sevgi ve saygı değerleri ön plandadır.

Yeni çocuk sahibi olmuş bir çiftin ise, özellikle annenin odağı ailenin yeni üyesi olan yavrularındadır.

İşini henüz kaybetmiş biri için iş ilanları, piyasanın durumu, fırsat oluşturabilecek durumlar ile iş başvuru ve görüşmeleridir.

Yaşamı belirli bir rutine oturtmuş orta yaşlara yaklaşmış günümüz x kuşağı bireylerinin ise genelde dikkat odağı dağınıktır. Ev ile ilgili işler, gelir-giderler, faturalar, okul taksitleri, kredi kartı borçları, sağlık giderleri, değişen iş koşulları, iş değişiklikleri, işten ayrılmalar, şehir veya ülke değiştirmeler, eğitimler, performansa dayalı terfiler, izinler, seyahatler, sosyal ve kültürel yaşam, arkadaşlar, yemekler, davetler, etkinlikler, bir yanda eski dostlar, diğer yanda yeni arkadaşlar ve çevreler, varsa çocukların kişisel gelişimlerini takip etme, eğitimlerine,  sosyal yaşamlarına yön verme, sağlıklı beslenme ve sporu yaşamın içinde vazgeçilmez kılarak önemseme ve zaman ayırma, büyük ailenin bireyleri, gelenek ve görenekler, hobiler, kişisel gelişim ve hayatı anlama çabası, gelecek tasarımı, yatırımlar, hayaller, emeklilik ve beklentiler…….

Tüm bu yaşam alanları ve türettiği değişkenler, göz önüne alındığında, önceliklendirmenin ne kadar değerli ve önemli olduğunu hatırlamak gerekir.  Dikkatin dağınık olması, enerjinin de dağınık akmasına hatta bazı alanlara hiç enerjinin kalmamasına yol açar.

Hani şu hepimizin bildiği, meşhur profesör ve kavanozu hikayesi vardır. Kavanoz yaşamımızın ta kendisidir. Büyük taşlar, değerlerimiz, sevdiklerimiz, tutkuyla bağlı olduğumuz her şeyi simgeler. Eşimiz, çocuklarımız, annemiz babamız, kardeşlerimiz, dostlarımız, severek yaptığımız işimiz, gönüllü olduğumuz bize huzur veren tatmin eden bir etkinlik gibi. Aşk gibi, paylaşmak gibi, başarı, mutluluk gibi, özgürlük, hoşgörü, dinlemek ve anlamak gibi…

Bunların gerçekten farkında mıyız? Siz büyük taşlarınızın gerçekten farkında mısız?

  • 3 aylık bir ömrünüz kalmış olsa, acaba yanıbaşınızdan ayırmak istemeyeceğimiz kişiler kimler olurdu?

  • Her gün batan güneşi kimlerle uğurlar, kimlerle yeniden doğuşuna tanık olmak isterdiniz?

  • Gardrobunuzdaki takımlardan, elbiselerden, gömlek veya t-shirtlerden ceket ya da ayakkabılardan en çok hangisini giyer, giymediklerinizi kimlere, nerelere verirdiniz?

  • Bu süre zarfında, en çok neye ihtiyaç duyardınız?

  • Kimleri affeder, hangi yükleri sırtınızdan atardınız?

  • Enerjinizi en çok nereye ve niçin akıtırdınız?

İçimizde yıllarca biriktirdiğimiz olumlu & olumsuz  gerekli & gereksiz duygu, düşünce ve deneyimlerin bir yansımasıyız bugün ve biriktirmeye devam ediyoruz.. Negatif duygu ve düşüncelerinizi bir kenara bırakacak olursanız, acaba sizi yeniden heyecanlandıran hangi güzelliklerinizi, yaratıcı fikirlerinizi, enerjik  ve tutkulu atılımlarınızı, öz değerlerinizi ortaya çıkarmak için sabırsızlanırsınız?

Bu heyecanınızı kimlerle paylaşır, neler yaparsınız?

Acaba bu bakış açısıyla 2018 yılını yaşayacak olsanız hayatınız nasıl olur?

Şimdi lütfen derin derin nefes alın

Bu olumlu yansımaları heyecanları hissedin

Gözünüzün önüne kareler getirin

Hatta 3 dakikalık bir belgesel çekin

Bu güzel yaratımlarınızla ilgili sevdiklerinizden bir şeyler duyun

Size fısıldayacaklar…

Öncelikle kalbinizi kocaman açın

Niyetlerinizi tüm yaşamınıza saçın

Sevgiyle kalın 🙂

[/fusion_text][fusion_social_links instagram=”https://www.instagram.com/parlamercan/” show_custom=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]