Bir iskeleden, denizin ortasındaki bir dubaya veya başka bir kıyıya yüzmek gibidir hedefe giden yol.

 Sıcak bir yaz günü bile olsa kimilerimiz için sudaki az bir dalga veya dışarıda esen hafif bir rüzgar içimizi ürpertebilir ve daha suya değmeden girmekten vazgeçebiliriz. Kimimiz iskelenin merdivenlerini birbir iner suyun sıcaklığını merak ederek hissetmek ister. Soğuk gelir yine ürperirse her an vazgeçebilir.

Kimimiz parçalı bulutların arasına saklanan güneşin yeniden belirmesini bekler, kimimiz kaybolan güneşle, suya yansıyan karanlık bulutların gölgesinden huzursuz olur. Suyun renginin değişip koyulaşması, bazılarımız için huzurlu ve romantik hissettirirken, diğer bazılarımız için belirsizlik ve güvensizlik hissi yaratır.

Hele bazılarımız için ise, bu karanlık suyun derinliklerinden yansıyan belirsizlik endişe ve tehlike olarak algılanır. Suya girmeye cesaret edenlerin de kimisi telaşla kendini suya attıktan ve birkaç atraksiyon yaptıktan sonra hedefe ulaşamayacağına kanaat getirmiş olmalıdır ki etrafını kolaçan ederek hızla geldiği gibi geri çıkarlar sudan. Ama bazıları vardır ki, emin adımlarla merdivenlerden iner bir anda suya balıklama atlar ve tüm güçleriyle denize meydan okurcasına yüzer giderler. Hatta bazıları merdivene bile tenezzül etmeden yukarıdan kendilerini bırakıverirler. 

 

İşte bunlar ne istediklerini bilen kararlı ve başarılı olanlardır. 

 

Hayattaki hedeflerimize giderken de kendi zihnimizde oluşturduğumuz haritalar, görseller, engeller, güneş gibi doğmasını beklediğimiz motivasyonlarla hareket ederiz.

Donanımlı olmak, hedefe gidebilecek beceri ve yeteneğe sahip olmak da önemlidir bu süreçte. Ne kadar iyi olursak, yetkinlikler doğrultusunda o kadar da cesur ve özgüvenli oluruz. 

Bazen ne istediğimizi biliriz ancak inançlarımız yeterince güçlü değildir. Güçlü ve bizi destekleyecek inançlarımız vardır ancak yetkinliklerimiz geliştirilmelidir. Bazen yetenek vardır, nasıl yapacağımızı bilmiyoruzdur. Nasıl yapacağımızı biliriz, kararlılığımız sınanır.

Sonuç çerçevesinden baktığımızda, öncelikle ne istediğimiz ve neden istediğimiz önemlidir. Konu her ne olursa olsun, işe girmek, iş değişikliği yapmak, üniversite sınavını kazanmak, meslek seçmek, zayıflamak, dans kursuna gitmek vb.  istediğimiz yere bizi götürecek yolu tüm aydınlığıyla görmek, zihnimizde bizi destekleyecek güçlü inançlarla vizyonlamak, geliştirilmesi gereken beceri ve yeteneklerimizi  fark ederek arttırmak ve kararlılıkla varmak istediğimiz sonucu görünceye kadar yola devam etmek işin özüdür.

Sevgiler,