Beyin sistemimiz 16 milyon nöron bağlantısı ile bize  kendini  tüm bakirliğiyle sunarken, biz, eşsiz hayallerimiz, arzularımız, geleceğimiz, mutluluğumuz sanki bambaşka bir yerde vuku bulucakmışcasına  düşünmeyi erteliyor, inanmıyor, seçmiyor, yaşamıyoruz.

beyin

Aklımızın yaramaz bir çocuk gibi yerinde duramayan, an’da var olamayan sürekli geçmişe ya da geleceğe kayan oyunlarına yenik düşüyoruz.

Geçmişe ait üzüntüleri, pişmanlıkları, geleceğe ait kaygıları zihnimizde evirip çevirip sakız gibi geveliyoruz.  Özellikle Türk toplumu olarak ne kadar çok acınası, üzülesi durum varsa bunlardan besleniyor daha büyük acılar ve felaketlere adeta davetiye çıkartıyoruz. Televizyonu sarmal haline getirmiş  dizilerin fragmanlarını peşpeşe izleyecek olsak en çok ölümler, ayrılıklar, boşanmalar, yürümeyen ilişkiler, kıskançlıklar, çaresizlikler, kara sevdalar, karşılıksız aşklar, ihanetler, başarısızlıklar, mesleğini kaybetme, aklını kaybetme, çocuğunu kaybetme, intihar etme, adam öldürme, şantaj, korku, nefret vs. negatif ne varsa bizde var.

Eski bir Kızılderili hikayesine göre, içimizde savaşan 2 kurt vardır. Bunlardan biri negatif  diğeri ise  pozitiftir. Negatif kurt korkuyla nefretle, üzüntü ve öfke ile beslenir büyür, mahçubiyet, suçluluk, utanç, hor görme, stres ve bunlara benzer tüm duygular bu kurdun temel kaynaklarıdır.

Diğer kurt ise, neşe, şükran, huzur, ilham, aşk, ilgi,  keyif ve umutla beslenir. Güzel olan, huzur veren, keyif veren, neşe saçan, gözlerimizin tenimizin saçımızın parlamasını sağlayan her ne güzellik varsa bu kurdu besler.

Güzelliği, aşkı ilhamı çok uzaklarda aramamak lazım. Sevdiğinize sarıldığınız o an, bir çocuğun kahkahası, keyifle pişirdiğiniz yemeğiniz ve onu sevdiklerinizle paylaştığınız an, renkli dünyaya bakan gözleriniz, sokak müzisyeninin çantasına attığınız o bozuk para, bir evsiz’e ısmarladığınız simit  çay, dedenizin ninenizin yanağına kondurduğunuz bir öpücük, tuttuğunuz takımın attığı golle gelen keyif,  inançlı bir bakışla, arzularla tutkularla çevrilmiş bir gelecek resmi…

Peki savaşı kim kazanıyor derseniz?

İçinizdeki kurtlardan hangisini beslerseniz o kazanır.

Siz hangisini besliyorsunuz?